El directe de Hans Zimmer, un pas més enllà de la clàssica interpretació

Hans Zimmer és un dels millors compositors de bandes sonores cinematogràfiques des que va començar la seva carrera a principis dels anys 80. Precisament en aquella dècada -any 88-, es va endur el seu primer gran reconeixement per la composició de la BSO de la pel·lícula guanyadora de l’Oscar Rain Man.

La seva producció musical, sigui com a compositor, productor o col·laborador, és prolífica i farcida de nominacions i premis. Algunes de les seves bandes sonores més destacades són Thelma & Louise, Amor a quemarropa, El rey león -Oscar a la millor BSO-, La delgada línea roja, Gladiator, El código Da Vinci, Piratas del Caribe, El caballero Oscuro, Orígen o Interstellar.

El 2016, Zimmer inicia una gira europea en la qual, acompanyat per una munió d’immillorables músics, presenta un directe de les seves millors composicions, tot i que distanciant-se dels típics concerts de bandes sonores interpretats per una orquestra clàssica. És una versió molt més personal que afegeix  nous arranjaments a les peces originals, a més de la inclusió de diversos instruments elèctrics i electrònics. Per acabar-ho d’arrodonir, l’espectacle visual i d’il·luminació damunt l’escenari és més que notable. A causa de l’èxit d’aquesta primera gira, el compositor alemany va decidir tornar a rodar durant el 2017 per Europa i Amèrica del Nord.

El passat dissabte 24 de juny, la gira s’aturava a la ciutat francesa de Nimes. Concretament ho feia a l’amfiteatre romà de la ciutat, un emplaçament del segle I dc. de gran bellesa arquitectònica. Vaig poder adquirir un parell d’entrades i, després d’assistir-hi, puc dir que el directe de Hans Zimmer se situa en una posició privilegiada a la meva particular llista dels millors concerts que he viscut mai.

 

Hi ha”engorilades” que no porten a enlloc i d’altres que valen molt la pena. #Nimes

Una publicación compartida de Miquel Cornellà (@miquelcornella) el

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *