Desenllaç desigual

La fórmula sonora dels alemanys Northern Lite sempre s’ha caracteritzat pel mateix: barrejar uns poderosos riffs de rock amb la justa mesura d’electrònica industrial i atmosfèrica. Això, sense deixar de banda l’extasiada veu d’Andreas Kubat, líder de la banda d’Erfurt. És precisament aquest model el que han tornat a aplicar en el seu novè àlbum d’estudi, l’anomenat Memory Leaks. Ara bé, aquest cop el conjunt de tot plegat ha quedat força descafeïnat. Tan sols cal escoltar One You Need, cançó amb la qual obren el nou disc, per cerciorar-se que les guitarres de Valerian Herdam han perdut energia en comparació amb les d’altres treballs com ara Super Black (2008). Fins i tot, els acurats i foscos arranjaments electrònics de Sebastian Bohn han deixat pas a unes composicions molt més planeres. Malgrat tot, Kubat aconsegueix salvar vocalment allò que la instrumentalització no assoleix del tot. La creativitat en la prolífica carrera dels Northern Lite -nou àlbums d’estudi en tretze anys- sembla minvar en aquest darrer disc, el qual s’allunya d’aquelles primeres composicions que portaven als alemanys a recórrer clubs de mig món, fins i tot en repetides ocasions ho van fer a la ja desapareguda La Sala del Cel de Girona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *