Sorgiran alternatives

Napster va ser un software de distribució i intercanvi d’arxius de música en format MP3 creat el 1999 per Shaw Fanning. La plataforma web va ser una de les pioneres en les anomenades xarxes P2P (xarxes entre parells), però va haver de tancar l’any 2001 per les nombroses demandes contra els drets d’autor imposades per discogràfiques i músics de renom com Metallica. En dotze anys, han anat sorgint noves plataformes -eDonkey o Bittorrent- o nous sistemes basats en noves tecnologies com l’streaming -Spotify o Grooveshark-. De debò creuen alguns usuaris que no hi haurà alternativa al tancament de Megaupload? Les normatives que lluiten contra la pirateria com la llei Sinde, la SOPA o la PIPA cada cop s’endureixen més, però la xarxa i alguns dels seus usuaris cada cop són més llestos i les alternatives no trigaran a sorgir. L’ètica hacker està infravalorada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *